Het KLEURRIJK KOOKBOEK rhenen groot succes!
Meer informatie over dit mooie project
Koks, fotografen en schrijvers worden bij elkaar gebracht om samen te werken aan een kookboek voor en door de inwoners van Rhenen, Elst en Achterberg.
De nadruk ligt op de veelkleurigheid van de samenleving, ontmoeting en kennismaken. Mensen van verschillende culturele achtergronden delen hun kennis en ervaring met als resultaat een kookboek om collectief trots op te zijn.
Iedere dag weer worden er in vele keukens maaltijden bereid. Wat er wordt gekookt is vaak afhankelijk van wat de kok in kwestie zelf van huis uit heeft meegekregen, of wat zijn of haar voorkeur is, hoe vaardig de bereider en hoeveel er te besteden is. Ook hebben de kooktijdschriften van de supermarkten of de kookprogramma’s op tv veel invloed op ons kookgedrag. We leren nieuwe technieken en over bijzondere ingrediënten. De Italiaanse en Indische keuken is al decennialang bekend, maar ook de Spaanse, Libanese, Marokkaanse of Mexicaanse keuken heeft veel te bieden.
Hoe kun je elkaar beter leren kennen dan tijdens een goede maaltijd? Koken en eten is een dagelijks terugkerende bezigheid, die door de meeste mensen als plezierig wordt ervaren. Het uitwisselen en uitproberen van recepten is aan de orde van de dag. Koken verbindt.!
Enkele jaren geleden verscheen het kookboek Chef’s streken een boek vol met heerlijke culinaire recepten en achtergrondinformatie rond koks, producten en leveranciers uit de regio. Het idee achter het Kleurrijk Kookboek is het verzamelen van recepten en verhalen van gewone inwoners van Rhenen, Elst en Achterberg, bekend en onbekend, met verschillende culturele achtergronden. Alle nationaliteiten die in Rhenen vertegenwoordigd zijn wilden we graag opnemen in het boek en uiteraard ruimden we ook plaats in voor de Hollandse stamppotten.